Kim Tomas Haglund ble overrasket etter kvartfinalen i UEFA Europa League

 

– Jeg setter stor pris på å bli utnevnt som æresmedlem i Navestad IF. Uten den fantastiske støtten fra min kone Henriette hadde det ikke vært mulig å satse så hardt på dommerkarrieren som jeg har gjort og som fortsatt gjør. Jeg er stolt av å representere en så flott klubb som Navestad IF, sier Haglund til nfdf.no.

 

Haglund visste ingenting om utmerkelsen og siden han var i Nederland på UEFA-oppdrag kunne han ikke være tilstede under årsmøtet til Navestad IF som han pleier å være.

 

– Siden jeg var i Nederland og ikke hjemme, var det ekstra hyggelig å få prisen utdelt fra vårt eget team med Svein Oddvar i spissen, sier Haglund.

 

Her er det Svein Oddvar Moen leste opp på vegne av Navestad IF under middagen etter kvartfinalen i UEFA Europa League. Kim Tomas Haglund visste selv ingen verdens ting om at han skulle bli utnevnt som æresmedlem i Navestad IF. Siden årsmøtet i Navestad IF ble avholdt mens Haglund var på UEFA-oppdrag i Nederland, delte Moen ut prisen.

 

BAKGRUNN:

Navestad IF har lang tradisjon for å hedre medlemmer som har utmerket seg og som har vært gode ambassadører for klubben. Dette gjelder både aktive medlemmer og ledere.

Navestad IF`s høyeste utmerkelse er æresmedlem, og kan kun tildeles de som tidligere har mottatt bragdmerket.

Med utgangspunkt i kriteriene for æresmedlemmer i Navestad og det som Kim Tomas har prestert på fotballbanene mens han har representert Navestad, er det en glede og nærmest en selvfølge at Kim Tomas Haglund utnevnes som æresmedlem i Navestad Idrettsforening.

 

BEGRUNNELSE:

Kim Tomas har vært og er en god ambasadør for klubben.

Gjennom sin karriere har han vist til utrolige prestasjoner og han yter stor respekt i fotballfamilien, og gjennom sitt hardt arbeide har han deltatt i store mesterskap og viktige enkeltkamper som assistentdommer.

Han har dømt UEFA Champions League, UEFA Europa League, OL i London i 2012 og VM U17 i Mexico hvor han var assistentdommer i finalen foran 105.000 tilskuere. Videre har han dømt landskamper, kvalkamper til VM, to Champions League kvartfinaler, play-off-kamper, to norske cupfinaler, og dømt store lag som Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Manchester City, Ajax, Bayer Leverkusen, Arsenal og Chelsea for å nevne noen.

Det største innen fotballen er VM, og han er oppnevnt til VM i Brasil i 2014. Denne oppnevnelsen står det meget stor respekt av. Med tanke på Norge som fotballnasjon så er dette en stor bragd av Kim Tomas, og vi vet det ligger ufattelig mye arbeid bak.

I tillegg har han vært dommerkontakt i Navestad IF i flere år, og vist med stolthet at han er medlem av Navestad IF.

 

Rune Grønn
Leder
Navestad IF