FIFA assistentdommer Dag Roger Nebben dømmer EM for U17

 

I midten av april kom beskjeden om at Dag Roger Nebben var blitt tatt ut av UEFA til å delta som assistentdommer i U-17 EM på Malta 5.- 22. mai.

Totalt er det plukket ut seks dommere og åtte assistentdommere, alle fra ulike nasjoner. Instruktører under turneringen er Hugh Dallas (SCO), Marc Batta (FRA), Kyros Vassaras (GRE) – alle medlemmer av UEFAs dommerkomité – og Leif Lindberg (SWE) som opptrer som både veileder og instruktør spesielt rettet mot assistentdommerne.

Deltagerlandene er Malta, Tyskland, Sveits, England, Portugal, Skottland, Nederland og Tyrkia.

– Alle dommerne kom ned til Malta mandag 5. mai, og ble innlosjert på Ramla Bay Resort, en liten perle helt nord i landet ca 40 min kjøring fra flyplassen. Hotellet fungerer som hovedbase for dommerne gjennom hele turneringen. Her har dommerne de daglige treninger på bane sammen med egne treningscoacher, fellessamlinger med gjennomganger av kamper og kurs i dommerfaglige emner. Det blir også tid til utflukter og sosiale arrangementer, sier Nebben til nfdf.no.

Det er aldri noen tilfeldigheter når UEFA arrangerer mesterskap.

– De første dagene har gått med til forberedelser som fysiske tester/sjekker og grundig gjennomgang av turneringsreglementet og laws of the game/spilleregler, sier Nebben.

Kampoppsettet for første kampdag er nå satt opp. Nebben har fått flott kamp: Tyskland – Sveits:

Tyskland vs Sveits
Dommer: Alexander Harkam (AUS)
Ass.dommer 1: Dag Roger Nebben (NOR)
Ass.dommer 2: Mesrop Ghazaryan (ARM)
4.dommer: Jonathan Lardot (BEL)
UEFA observer: Marc Batta (FRA)

Kampoppsettet for de andre to kampdagene i gruppespillet settes opp etter hvert.

Finalen spilles 21.mai.

Første avreise er 16.mai (2 dommere og 4 ass.dommere), andre avreise 19.mai (2 dommere og 2 ass.dommere). Hvem som blir igjen til sluttkampene avhenger av prestasjoner i gruppespillet.

 

nfdf.no følger Nebben i Malta.