Moen og Haglund i team med Nicola Rizzoli i VM i Brasil fredag førstkommende

 

Torsdag 12. juni 2014 sparkes VM i Brasil gang når Brasil møter Kroatia. Åpnigskampen dømmes av Yuichi Nishimura fra Japan.

 

Allerede fredag 13. juni 2014 skal Svein Oddvar Moen og Kim Tomas Haglund i aksjon når Spania møter Nederland. Moen er av FIFA oppnevnt som 4. dommer og Haglund som 5. dommer. Kampen dømme av Nicola Rizzoli fra Italia og hans faste assistentdommere.

 

Dette betyr at Moen skal løse 4. dommers oppgaver som vanlig og ikke minst ha mest fokus inne på banen og gi Rizzoli beskjed hvis noe skjer. Moen har alle rettigheter og ikke minst en plikt til å komme med innspill som kan medføre at dommerteamet treffer korrekte avgjørelser. 

Haglund skal inn som assistentdommer dersom en av Rizzolis assistentdommere av ulike årsaker ikke kan fullføre kampen.

 

Kampen sendes kl. 21.00 på NRK fredag førstkommende. Spania og Nederland var finalelagene under VM i 2010 i Sør Afrika.