Dommerutveksling: Christian Moen og Thomas Skaiaa i Sverige

 

Prosjektet blir gjennomført i alle de skandinaviske landene slik at unge dommere for erfaring med å dømme i andre land enn moderlandet.

– Det har vært en utrolig lærerik og spennende tur. Å komme til helt nye steder og ukjente lag er alltid ekstra interessant, sier Moen til nfdf.no.

Kampen de norske dommerne dømte (sammen med den svenske assistentdommeren Par Lindstrom og 4. dommer Johan Kjellin) var Assyriska – Østersund. 

Veilederen for dommerteamet var Stefan Wittberg som var assistentdommer under EM 2008. Han var også med i VM 2010 i teamet til Martin Hansson. I fjor la han flagget på hylla og startet som dommerveileder.

– Stefan har selv vært assistentdommer på høyt nivå og kom med flere god innspill til meg. Han var god til å se detaljer, sier Thomas Skaiaa til nfdf.no.

Wittberg hadde med seg et videoprogram som brukes i UEFA og klipte sammen flere videosekvenser på kort tid som dommerteamet så på etter han hadde gitt noen tips og råd om prestasjonen. 

– Dette gjorde at utbyttet av tilbakemeldingen ble veldig bra. Når vi med en gang kan se avgjørende situasjoner og hvordan vi har løst disse, er det både lærerikt og motiverende, avslutter Moen.