NFF`s dommerkursleder Glenn Due Sørensen på Norway Cup: – Flere spennende dommertyper

 

18 gutter og 11 jenter har denne uken dømt en rekke kamper på Ekebergsletta. De har vært både dommere og assistentdommere. Kursledere for guttekurset er Glenn Due Sørensen og Geir Forsberg, mens jentekurset ledes av Vibekè Larsen og Marte Sørø.

 

– Årets guttekurs er mer homogent enn tidligere og dommerne er jevnere som gjør at det er konkurranse om kampene. Kretsene har gjort en god jobb med å plukke ut talenter i år, og det gjør at kurset heves når dommerne er på likt nivå, sier mangeårig kursleder Glenn Due Sørensen til nfdf.no.

 

Alle jenter og gutter som er en del av kurset var på plass på Ullevål Stadion på tirsdag og så Tippeligakampen Vålerenga – Stabæk. Dagen etter besøkte kampens dommer og kampens dommerveileder kursene, slik at de unge og lovende dommerne kunne stille spørsmål.

 

– Vi vil takke FIFA-dommer Svein-Erik Edvartsen og FIFA assistentdommer Frank Andås som var med oss som veiledere og alle andre som stilte opp for de unge dommerne denne uka. Dommerkomiteens Espen Eriksen og tidligere FIFA-dommer og nå UEFA-observatør Terje Hauge var også med, sier Due Sørensen.

 

Årets kurs inneholder flere spennende dommertyper.

 

– Det er flere spennende dommertyper og assistentdommertyper som jeg er sikker på at vi får se mer til i årene som kommer, sier Due Sørensen.

 

Jentekursets kursleder kan skrive under på det samme.

 

– På jentekurset er det nye, unge spennende talenter. Det som er ekstra gledelig er at flere av jentene er fra kretser som tidligere ikke har vært representert de siste årene, sier jentekursets leder Vibekè Larsen.

 

FIFA assistentdommer Frank Andås som er en del av Norges høyest rangerte dommerteam, synes det er morsomt å være med å bidra under NFF-kurset.

 

– For meg har det blitt en hyggelig tradisjon å besøke NFF`s kurs under Norway Cup. Det å møte topp motiverte og ikke minst dyktige unge dommere er for meg både givende, inspirerende og lærerikt. Jeg husker selv godt da jeg var deltaker på kurset, og dette har for meg vært en viktig del av min egen utvikling, sier Andås.

 

FIFA-dommer Svein-Erik som har vært tilstede på sletta de siste 14 årene er enig med Andås.

– Jeg kan skrive under på at det Andås sier også gjelder for meg, sier Edvartsen.

 

Sjefen selv – dommersjef Rune Pedersen har også vært på plass på Ekebergsletta.

 

– Norway Cup er en fin utviklingsarena for unge dommere. Mye faglig påfyll og man møter nye kollegaer som bør gi fin motivasjon. Erfaringsmessig ser vi nok flere av disse på senere tiltak, sier Pedersen.

 

I kveld offentliggjøres finaledommerne fra NFF-kurset.

 

nfdf.no følger finaleuttaket og oppdaterer saken.