1.divisjonsdommere på Nordisk Turnering

 

4. – 8. september arrangerte Norge og Norges Fotballforbund (NFF) Nordisk turnering for U18 landslag fra Sverige, Danmark og Norge. De tre kampene i turneringen spilles i Lyngdal. Til turneringen tok dommersjef Rune Pedersen ut Sigurd Kringstad og Christian Moen som hoveddommere, samt Anders Olav Dale, Thomas Skaiaa og Isaak Bashevkin som assistentdommere.

 

Nyansatt dommerkonsulent i NFF Geir Åge Holen var reiseleder og faglig ansvarlig for dommerne. I tillegg til kampene gjennomføres treninger med øvelser som filmes og evaluering med video fra kampene.

 

– Dommerne har levert veldig godt i kampene og alle er veldig lærevillige i kampgjennomgangen. At vi gjennomfører øvelser som vi filmer gjør at spesielt assistentene kan få feedback på flaggføring og kroppspråk, sier Holen til nfdf.no.

 

– Dette har vært en glimrende turnering å være med på. Her har vi både tid og ressurser til å jobbe med detaljer, sier Sigurd Kringstad

 

Til kampen mellom Norge og Danmark (torsdag 4.9) stilte FIFA-dommer Tore Hansen som 4.dommer. Bare noen dager senere skulle han ut i et annet landslagsoppdrag med Team Moen i Tyskland.

 

– At jeg fikk med meg en rutinert 4.dommer som Tore var veldig bra. Han var en del av teamet og kom med fine innspill etter kampen. Spesielt på kommunikasjon med headsett som vi har diskutert en del her nede, sier Christian Moen.

 

Turneringen avsluttes mandag 8.9 med kampen mellom Norge-Sverige. Her tar Ole Gya turen fra Egersund og er 4.dommer.