Tro det eller ei: Mannen i rødt er lederen av dommerkomiteen i NFF

Han er styremedlem i Forbundsstyret i Norges Fotballforbund. Han er leder av NFF`s dommerkomitee. Han ble 40 år i 2012. Gaven ble gitt da. I helgen ble gaven til virkelighet med en gedigen smalahove-fest og ekstremsport.

Når du hører navnet Kjartan Berland er det lett å tenke: Dirigent, politiker, styreverv, leder, troverdig, jurymedlem og flink. Ekstremsport derimot er ikke det første ordet som er synomymt med Kjartan Berland.

 

– Jeg var skikkelig nervøs hele dagen fram til jeg skulle inn i vindtunnellen. Hjertet banket skikkelig og jeg var litt redd, sier Berland til nfdf.no.

Suntet var 40-års-gaven som han fikk av noen venner for to år siden. 

– Det var en gave fra mine kompiser på Voss og de gledet seg til å se meg i vindtunellen. I to år har de ventet på denne dagen. Dette var langt utenfor komfortsonen min, og de fikk seg en god latter, sier Berland.

Etter stuntet smilte han fra øre til øre.

– Jeg var skikkelig lettet etter at jeg hadde svevd der inne, og det var ikke så ille som jeg fryktet. Selv om jeg er fra Voss og de har ekstremsportuka, så er ikke jeg typen til å delta i det ekstreme. Min kropp er bygd for komfort, ikke for fart og spenning, sier Berland som de siste årene mildt sagt har tatt av seg mange kilo.

Blant de 14 gjestene som spiste smalahove var også fotballpresident Yngve Hallén.

Les mer om vindtunellen her:
http://vossvind.no/Info/Article.aspx?id=36&menu=41