La Manga dag 2: Dommerne skal registrere sin trening gjennom TopSportsLab

Med skyfri himmel, sol og 20 grader er nå dag 2 på La Manga gjennomført. Dagen startet kl. 07.15, med screening av bevegelighet, stabilitet og styrke.

Kartleggingen av dommernes styrke ble etterfulgt av en felles teoretisk seanse, innledet av dommersjef Terje Hauge, med fokus på retningslinjer for 2018. Etter dette ble det fokusert mer på taklinger, og spesielt armer og albuer i dueller, ledet av vår FIFA-dommer Tore Hansen.

Senere var det duket for dagens første treningsøkt, bestående av en høyintens terskeltrening, ledet av vår eminente fysiske trener, Gitte Madsen-Kaarød. Dagens andre økt var også på grønt gress, hvor hoveddommerne og assistentdommerne jobbet med praktiske offsideøvelser i hver sin gruppe.

Etter treningsøkten, var det duket for innføringen av TopSportsLab, et selskap som spesialiserer seg på skadeforebygging og spesialisert treningsoppfølging, blant annet som verktøy for våre fysiske trenere, våre nasjonale dommere og våre internasjonale dommere, som rapporterer sine resultater til henholdsvis NFF og UEFA. Dommerne vil ved bruk av deres plattform, registrere sin treningshverdag, med detaljert fokus på sin fysiske form og medisinske status.

TopSportsLab er både et viktig og riktig tiltak av Dommerseksjonen i Norges Fotballforbund. Vi får fokus på trening med kvalitet, samt at vi gjør de riktige tiltakene for at kroppen skal tåle en lang fotballsesong. Det første inntrykket er bra og vi gleder oss til et godt samarbeid, sier TDFs styreleder og FIFA-dommer, Ola Hobber Nilsen.

Følg med for videre oppdateringer! Vi kommer tilbake med La Manga dag 3!