La Manga dag 3: Fokus på kampledelse

Den tredje dagen på La Manga er gjennomført, også i dag med sol, flotte forhold og 20 grader. Som i går, startet dagen i dag kl. 07.15 for enkelte av dommerne, med screening av bevegelighet, stabilitet og styrke.

Etter felles frokost innledet våre FIFA-dommere Kai Erik Steen og Espen Eskås med deres erfaringer med TopSportsLab. Espen og Kai har allerede brukt TopSportsLab sin plattform for fysisk trening i to år ettersom de deltok på UEFA core, som først testet dette.

Det ble gjennomført, som alle dager, treningsøkt på gresset. Dagens tema var balanse, koordinasjon, bevegelighet og stabilitet, hvor både nye og kjente øvelser ble presentert. Fysisk kapasitet for våre toppdommere handler ikke bare om å løpe, men å styrke alle kroppens deler for å kunne takle intense kamper både fysisk og mentalt. Fotografen var også klar for å ta det årlige bildet av årets gjeng på La Manga!

På ettermiddagen var det tid for gruppesamtaler og treningsoppfølging på treningsstudioet i de ulike gruppene i Eliteserien og Toppserien, både nasjonale og internasjonale dommere.

I 2018 vil fokuset på kampledelse være stort. I begrepet kampledelse ligger det mye, men i korte trekk handler det om at Norske Toppdommere i 2018 skal kunne lede fotballkamper med god ledelse av både spillere og trenerapparat. Nøkkelord som ble diskutert var; kommunikasjon, proaktivitet, forståelse for fotballen og de aktive rollene, samt det psykologiske aspektet av å håndtere spillere i ulike faser.

I morgen venter den kjente dommertesten yo-yo test. Vi kommer tilbake med mer!