Strålende uke i Spania!

toppdommer 1Men med regn nesten hele uka måtte OBOS-dommerne selv stå for lyspunktene.

Forrige uke var det et reiselag fra OBOS-ligaen som fikk muligheten til å oppleve de nye områdene rundt Marbella. I hovedfokus sto naturligvis ukens treningskamper, men det ble også tid til andre aktiviteter.

På listen over besøkende lag kunne man i tillegg til kjenninger fra de to øverste nivåene i Norge finne internasjonal motstand. Dette gjorde at ukens kamper ble svært nyttige med tanke på den kommende seriestarten. Kampene gikk for seg uten større skandaler og både lag og dommere kunne virke fornøyde i ettertid. Alle var i alle fall enige om at det var fantastisk å dømme fotball på ekte gress igjen! I ettertid ble kampene gjennomgått på sedvanlig vis i mediabank.

En god dommer ser også fotball i tillegg til sine egne kamper. Derfor reiste følget på studietur både til Malaga-Sevilla og Sevilla-Athletic Bilbao, for å se dømming på internasjonalt nivå. Dette ble i ettertid trukket frem som både sosialt og faglig givende.

toppdommer 2
En skjønnhet? Ja, mener flere av Toppdommerforeningens medlemmer.

Mellom treningsøktene rakk også gjengen en tur til Gibraltar, vel og merke med unntak av han som hadde lagt igjen passet i Norge. På vei tilbake gikk turen videre til Algeciras hvor havnebyens containerterminalen ble nærmere inspisert. Der fikk man også se 399 meter lange Mathilde Mærsk, noe som begeistret deler av de besøkende.

Når turen skulle oppsummeres på avreisedagen, ble det sosiale trukket frem som største suksessfaktor på turen. Det var en avslappet stemning samtidig som seriøsiteten holdt et solid nivå. Flere gikk faktisk langt i hevde at dette var tidenes beste treningsleir med begrunnelse i både reiseleder og kolleger.

Dommerne antar at økt trivsel og kjennskap til hverandre i kombinasjon med gode faglige forberedelser vil gi bedre dømming når sesongen kommer! Men om forberedelsene i Spania har gitt utbytte kan du vurdere selv når OBOS-ligaen blåses i gang 2. april!

Kampene som ble dømt:

  1. Stabæk – Viking
  2. Rosenborg – FC Dinamo Brest
  3. Florø – Skovshoved IF
  4. Ullensaker/Kisa – Sandnes Ulf
  5. Sandnes Ulf – HJK Helsinki
  6. Ullensaker/Kisa – Florø

Disse reiste:

  • Hoveddommere: Sivert Amland og Usman Aslam
  • Assistentdommere: Ole Andreas Haukåsen, Imran Tariq, Thomas Skaiaa, Erland Hareland og Philip Askjer
  • Reiseleder/veileder: Jørn Thomas Smedsrud