Team Zangeneh på CORE

29942779_10213404596644214_1554508084_o

I løpet av påsken var Fatemeh, Cathrine og Sonia ett av åtte team som deltok på UEFA CORE i Nyon i Sveits.

– Hvorfor ble akkurat dere tre plukket ut til å representere Norge? 

– Vi ble plukket ut til UEFA CORE på grunnlag av gode prestasjoner og utvikling i 2017. Fatemeh med bakgrunn i NORCORE #6 og gode prestasjoner i Toppserien. Cathrine og Sonia er meriterte  assistentdommere med hver sin cupfinale og flere internasjonale oppdrag.

 

Jentene er nå halvveis i CORE. Av totalt åtte team som deltok var det to kvinnelige trioer. I løpet av uken var jentene blant annet gjennom fysiske tester, medisinsk screening, foredrag, diskusjoner, og treninger med dommerspesifikke øvelser.

Særlig var kampen mellom FC Yverdon Feminin og FC Basel 1893 lærerik. Lagene spiller i Leauge National A – øverste divisjon i den kvinnelige sveitsiske liga, og både HD og AD´er ble filmet. Dagen etter ble det i plenum foretatt en detaljert videoanalyse av teamets prestasjon.

 

–  Det har vært et tett og innholdsrikt program. Organiseringen her nede har vært tilnærmet upåklagelig. Innholdet har, som kurstittelen Center Of Refereeing Excellence tilsier, vært av øverste klasse. Ikke bare har det vært lærerikt med tanke på det dommerfaglige, men vi har fått mulighet til å stifte bekjentskap og vennskap med dommerteam fra andre europeiske land. Vi er takknemlige og føler oss privilegerte som har fått muligheten til å delta på CORE, sier Fatemeh til TDF. 

19897588_10213404596684215_2077663854_o

 

I september skal jentene igjen til Sveits på et oppsamlingskurs for å måle progresjon og utvikling. I mellomtiden skal de sende inn månedlige rapporter til sine oppnevnte ad-coacher og dommercoach.