Team Kringstad på UEFA CORE

CORE1.jpg

UEFA CORE (Centre of Refereeing Excellence) er for mange dommere et mål i satsningen på en internasjonal dommerkarriere. Siden 2010 har UEFA arrangert dette kurset, hvor man gjennom 10 dager i Nyon i Sveits forbereder og kartlegger unge og lovende dommere til en mulig karrere som internasonale dommere. På årets versjon av CORE har hoveddommer Sigurd Kringstad og assistentdommere Jim Dyb og Erik Hegstad deltatt.

 

«CORE var en utrolig bra opplevelse! Det var tidvis lange og krevende dager. Mye faglig påfyll, så det er en del å ta innover seg. Vi har møtt mange gode mennesker og vi ble en spleiset gjeng når vi jobbet så tett sammen som vi gjorde på kurset», sier Kringstad.

 

Under oppholdet har de blitt testet på mange ulike måter. Den velkjente Yo-Yo intervalltesten for dommere, tilsvarende Yo-Yo test ariet og CODA test for assistentdommere, sprinttest, språktest både muntlig og skriftlig, fettprosent, UEFA20-screening og teoritest. Ved siden av alle tester ble det lagt opp til praktiske situasjoner på treningsfeltet, etterfulgt av videoanalyser.

 

Under CORE skal man også dømme kamper. Team Kringstad dømte kampen mellom St. Priest AD mot Chasselay MDA i Fransk nasjonal 2, avdeling B. Utgangspunktet var tøft i forkant av oppgjøret, da det gikk mot slutten av sesongen og kampen betød mye for begge lag.

«Det var en utrolig morsom utfordring for oss. Spesielt hyggelig var det å oppleve fotballkultur utenfor Norge. I Frankrike er det forventet at begge lag og dommerne møtes til mat og drikke på klubbhuset etter kamp. Da kommer kampen i andre rekke, og det sosiale står i fokus», sier Kringstad.

 

Team Kringstad skal tilbake på del 2 av UEFA CORE i høst.

 

CORE2.jpg