La Manga dag 3 – Screening, offside og VAR

Solen skinner på La Manga og humøret er på topp

Nok en solrik dag i Spania er snart over, og som de to foregående dagene er været helt ideelt med tanke på å få gjennomført gode økter på gresset. Dagen startet kl.07.00 , med screening av bevegelighet, stabilitet og styrke.

Etter at frokosten var inntatt hadde man en felles teoretisk seanse, ledet av fysisk coach Gitte Madsen, med fokus på dommernes verktøy for registrering og oppfølging av trening, TopSportsLab. I den neste teoretiske delen var det Jan Petter Randen som guidet dommerne gjennom ferske klipp vedrørende offside, med gode diskusjoner internt i gruppen.

Dagens fellesøkt ble gjennomført før lunsj hvor fokuset lå på balanse/koordinasjon/bevegelighet/stabilitet. Treningsøkten ble ledet på kyndig vis av Gitte, assistert av Jan Petter.

Gruppesamtaler og VAR

Etter lunsj var det gruppevise sekvenser hvor man blant annet hadde gruppesamtaler og en sekvens hvor assistentdommerne gikk mer grundig til verks hva gjelder offside.

Eliteseriedommerne hadde denne ettermiddagen en egen sekvens rundt VAR rollen. Noen erfaringer med bruken av VAR ble delt og en enighet om at dette er noe man ønsker å lære mest mulig om for å på den måten være forberedt den dagen det måtte bli innført også i Eliteserien.

Ny innholdsrik dag venter i morgen.