Treningskampene på Marbella fortsetter

En ny gruppe er ferdig med sin uke på Marbella med kamper og trening, vedlagt følger et lite reisebrev fra gjengen.

Sesongstarten nærmer seg med stormskritt, og som en del av forberedelsene vendte åtte dommere denne uken snuten mot varmere strøk, nærmere bestemt Marbella i Spania.

Sju av åtte dommere, i tillegg til veileder Espen Berntsen, reiste nedover tidlig lørdag morgen. De reisende var Tom Harald Hagen, Sigurd Kringstad, Kristoffer Hagenes, Reidar Gundersen, Ivar Askeland, Jørgen Valstadsve og Anders Olav Dale. Den siste av dommerne, Dag Roger Nebben, var sendt et par dager i forkant. Da de andre var på plass lørdag formiddag, hadde han allerede dømt en kamp dagen før, samt utforsket fasilitetene i nærområdet. Da lå alt til rette for en flott uke med sosiale aktiviteter, trening og kamper.

Kampprogrammet for uken så for øvrig slik ut:

Dato Hjemmelag Bortelag HD AD1 AD2
25/2 Ventspils Ranheim Sigurd Kringstad Dag Roger Nebben Ivar Askeland
25/2 Sarpsborg 08 Lokomotiv Moskva Tom Harald Hagen Reidar Gundersen Jørgen Valstadsve
26/2 Lokomotiv Moskva Molde Kristoffer Hagenes Anders Olav Dale Ivar Askeland
27/2 Raufoss KFUM Tom Harald Hagen Reidar Gundersen Jørgen Valstadsve
27/2 Strømsgodset Stabæk Kristoffer Hagenes Anders Olav Dale Ivar Askeland
27/2 Nest Sotra Atletico Malagueno Sigurd Kringstad Dag Roger Nebben Jørgen Valstadsve

Baneforholdene var fantastiske, og alle kampene ble filmet. Det gjorde at man kunne evaluere kampen på en grundig måte i etterkant. Teamet ble etter hver sin kamp utfordret på å finne både positive og negative sider ved prestasjonen. Flere klipp ble vist i plenum, og de øvrige dommerne bidro til at det ble gode diskusjoner og en arena for læring.

Som tidligere i vinter har dommerne også nå presentert årets retningslinjer for flere lag i løpet av oppholdet. Hver dommer har tatt med seg en assistentdommer, og presentert dette ved bruk av flere klipp. Dette er noe alle lag må gjennom, blant annet for å bidra til at dommere og lag har en felles forståelse av årets fokusområder.

Foruten trening, kamper og evalueringer har dommerne blant annet utfordret hverandre i både bordtennis og fotballtennis. Torsdag morgen reiste alle sammen hjem igjen. «Oppholdet var veldig vellykket. Kombinasjonen av fine kamper, gode faglige diskusjoner, og et bra samhold har gjort at man har fått maksimalt ut av denne turen.» sier Jørgen Valstadsve etter å ha ankommet hjemlandet.

Perioden med norske dommere i Marbella fortsetter, og nå er allerede en ny gjeng på plass, klare for å gjøre sine forberedelser før seriestarten.