Historie skrives – Nordic Training Camp for kvinnelige dommere

Norske, svenske, finske og danske dommere siste dagen i Sverige

Mens landslaget er i Frankrike for VM er det pause i Toppserien her hjemme. Det betyr imidlertid ikke sommerferie for våre kvinnelige dommere.

For første gang i historien ble ble det arrangert treningsleir for kvinnelige fotballdommere. Den 12.-16. juni var dommere fra fire nordiske land samlet for Nordic Traning Camp på Bosön i Stockholm.

Fra Norge deltok hoveddommerne Emilie Rodahl Dokset og Ingvild Langnes Aarland, og assistentdommerne Monica Brun Løkkeberg, Sonia Khan, Line Cathrine Nymoen og Elisabeth Thoresen.

Formålet med treningssamlingen var å forberede unge dommere på hva som venter dem på den internasjonale arenaen. Det ble blant annet gjennomført fysiske tester, dommertekniske treningsøkter, videoanalyser og teoriprøve i Laws of the game, under ledelse av UEFA-instruktør Katarzyna Wierzbowska og UEFA Fitness coach Gitte Madsen-Kaarød.

En obligatorisk del av internasjonale toppdommersamlinger er fysiske tester. Våre toppdommere må ikke bare være hurtige og ha god kondisjon. Dommernes generelle styrke, fleksibilitet og balanse testes også for å sjekke om de er rustet med tanke på stor kampbelastning.

Nordic Training Camp hadde et variert program, hvor læring og utvikling var hovedfokus. I tillegg til instruktørene fra UEFA, stilte de ulike landene med egne fysiske coacher og dommerinstruktører. Dommerinstruktørene bestod av tidligere toppdommere, med bred erfaring fra internasjonal toppfotball og mesterskap.

Toppdommerforeningen er kan melde om at jentene opplevde treningssamlingen som motiverende og en kjempesuksess! Vi håper dette blir en tradisjon for våre kvinnelige toppdommere i flere år fremover 🙂