Saggi dømmer finalen i Universitets-OL

Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Rohit Saggi dømmer finalen i Universitets-OL mellom Brasil og Japan.

Rohit Saggi har de siste 14 dagene vært i Napoli, hvor han av FIFA er tatt ut til å dømme Summer Universiade 2019, som avholdes i Napoli. Turneringen kalles på folkemunn «Universitets-OL» og arrangeres annenhvert år. Forrige mesterskap ble avholdt i Taipei i 2017, med 145 land, over 8000 deltakere og 18 idrettsgrener.

Arrangør av turneringen er IOC, den Olympiske Komité og FISU, det Internasjonale Idrettsforbundet for Universiteter. For fotball som gren er det FIFA som har ansvaret. 

Fra 30. juni til nå har han dømt to kamper i gruppespillet. Først som 4.dommer i kampen mellom Irland og Korea, deretter som hoveddommer i den avgjørende gruppespillkampen mellom Irland og Uruguay. Etter det ble han oppnevnt i kvartfinalen mellom Brasil og Ukraina. Det ble et tøft oppgjør som ble avgjort helt i siste sekund.

Rohit har bitt godt i fra seg under mesterskapet, og godt nok til at FIFA har oppnevnt han til å dømme finalen mellom Brasil og Japan i morgen 13. juli kl. 21.00. Kampen spilles på Stadio Arechi, i Salerno, Italia.

Kampen kan sees live på http://www.FISU.tv.

TDF gratulerer så mye og ønsker lykke til!

Åpningssereminien 3. juli 2019
Foto: FISU/Twitter